En son yayınımız

DAHA KÂRLI VE MUTLU EDEN BiR İŞ VAR MI? SUKULENTLERİMİZİ ÇOĞALTIYORUZ. SUKULENT YAPRAKTAN ÇOĞALTMA YÖNTEMİ.

 Bugün sukulentimizi yapraktan çoğaltma yöntemini anlatmaya çalışacağım.Henüz bir sukulentiniz yoksa bence hemen bir sukulent edinin.Görüntüsü çok hoş ve bakımı da bir o kadar kolay.Ayrıca harika bir hediye olabilir kendisinden.Ama sukulent bakımı hakkında bir fikriniz yoksa henüz buraya tıklayarak bilgi sahibi olabilir çok kolay bir iki kuralı uygulayarak sukulentlerinizi sağlıklı bir şekilde yetiştirebileceksiniz.
Gelelim sukulent çoğaltma konusuna. Sukulentleri birden fazla çoğaltma yöntemi var.Bence bunlardan en eğlencelisi yapraktan çoğaltma yöntemi.



.1
Yapmamız gerek şey sukulentımizin alttaki yapraklardan birini seçmemiz yalnız sağlıklı ve yarasız bir yaprak olmasına dikkat edin ve o yaprağa zarar vermeden hafif hareketlerle sağa ve sola oynatarak koparmamız.Yaprağı gövdeyle birleştiği noktadan koparmanız ve koparırken yaprağı yaralamamak gerekiyor.Yani ne kadar yumuşak ve nazik hareketlerle koparırsak o kadar iyi.Bence birden fazla yaprak koparmanız daha iyi herhangi bir nedenden dolayı biri çıkmazsa diğeri çıkabilir.Boşuna beklememiş olursunuz.

2.
Yaprağın ucundaki yaranın kuruması gerekiyor.Bunun için beklememiz lazım.Bir kağıt havluya koyarak havadar ve aydınlık mekanda bekletebilirsiniz.Bu işlem bir hafta sürebilir.

3.
Şimdi yaprağımızı toprağa yatırma zamanı. Sukulent bakımı için yönlendiğim sayfadaki gibi toprağımızı ve saksımızı hazırladıysak şimdi yapraklarımızı toprağa bırakabiliriz.Yaprağı toprağa dikmiyor toprağın üzerine bırakıyoruz. Bu aşamada sulama bir süre yapılmayacak yaprağın toprağa alışması gerekiyor.Alışma işlemi için de bir iki gün bekliyoruz.

4.
Sulama konumuza geçebiliriz artık.Ne sıklıkla sulamalıyız? Sukulentlerin yapraklarında ya da gövdelerinde su olduğunu daha önceden söylemiştik.Eğer ki fazla sularsanız yaprak çürür.Sulama zamanını anlamak çok kolay.Bunun için toprağa bakmalıyız.Toprak kuru bir topraksa sprey şişesine doldurduğumuz su ile toprağı nemli hale getirecek kadar sulayalım.Bu işlem her seferinde toprak kontrolü ile yapılır ve çok sıcak yaz aylarında yaklaşık iki günde bire denk gelir.

5.
Saksımızı direk güneş ışığı almayan ama aydınlık bir ortamda tutmalıyız.

Lütfen bu işlemler için acele etmeyin.Bu yöntemle 4 haftadan önce yaprak uçlarında herhangi bir değişim göremeyebilirsiniz.Olmadığını düşünüp üzülmenize gerek yok. sağlıkla kalın...

Yorumlar