En son yayınımız

PIRIL PIRIL LEKESİZ CAM MI İSTİYORSUNUZ ? EN KOLAY CAM VE PENCERE TEMİZLEME YÖNTEMİ

cam silme
Ev temizliğinin en zor kısmı camlardır. Kenar ,köşe,pvc derken çok zamanınızı camlara harcamanız gerekebilir.Hele ki o kadar uğraşıp camlarda su lekelerinin çıkmadığını görürseniz maalesef bütün zaman ve emek bir anda çöp oluverir.
Camlarda kalan su lekesinden kurtulmak o kadar da zor değildir aslında.Her zaman evde olan malzemelerle yapılan temizliğin savunucusu oldum. Olabildiğince kimyasallardan uzak durmak en iyisi.
Peki camlar nasıl temizlenir ? Evdeki malzemelerle cam temizliği nasıl yapılır hemen onu anlatalım.

Su lekesi kalmadan cam temizliği nasıl yapılır(cam nasıl silinir ?) :


Cam temizliği için bir çok yöntem var ben bugünlük en basiti ve en çok kullanılan yöntemi anlatmak istiyorum.
Cam silmek için İhtiyacımız olan malzemeler ise su ve gazete kağıdı.Tabi ki bunlar cam temizliği için gerekli.Eğer pencereleri temizleyecekseniz önce pencerenizin pvc sini temizlemeniz gerekir.Pencere pvc si için de denemeniz gereken yöntem ise amonyaklı krem temizleyici.Önce amonyaklı krem temizleyici ile pencerenin pvc kısmını temizleyin ve pencere çerçevelerinin nasıl parladığına şahit olun.
Pencere pvc sini temizledikten sonra cam temizliğine geçebiliriz.
Sprey şişesinin içine su dolduralım.Gazeteyi elimizle iyice buruşturalım. Spreyle camlara su sıkalım.Sonra gazete ile silmeye başlayalım.Gazete ıslandığında yeni gazete alalım.Suyu normal cam silerken kullandığınız cam silicilerden biraz daha fazla sıkalım.Su iyice kuruyana kadar silelim.
İşte bu yöntem bu kadar basit.Ekstra bir malzemeye ihtiyacınız da yok ve gerçekten camlarda su lekesi kalmayacaktır eğer doğru uygularsanız.Cam silmek aslında göründüğü kadar zor değil.Sadece bir kaç ayrıntısı var.Onları uyguladıktan sonra lekesiz hemen toz tutmayan camlarınız olabilir.Camları ne sıklıkla sileceğiniz tamamen size kalmış.Camların durumuna ve ihtiyacına göre silebilirsniz.

UYARILAR : 

1-Cam sileceğiniz gün hava çok güneşli olmamalıdır..Yoksa sizin sıktığınız su siz silene kadar kuruyup gidecek daha lekeli bir görüntüye neden olacaktır.
2-Suyunuza biraz yumuşatıcı koyarsanız camlarınız hemen tozlanmazlar.
3-Cam silerken lütfen dikkatli olun.Hele ki yüksek katlarda oturuyorsanız mıknatıslı cam temizleme aparatları var.Böylece camın dış tarafını temizlemeniz daha kolay olacaktır.


Sağlıkla kalın.Cam silme ile ilgili diğer yöntemler zamanla siteye eklenecektir.Takipte kalın :)



Yorumlar