En son yayınımız

EVDEN PARA KAZANMA YOLLARI ÖRNEK 1:EVDE ERİŞTE YAPIP SATMAK :


Evden para kazanmanın hem mümkün olduğunu hem de bir o kadar zor ve sabır isteyen bir iş olduğunu söylemiştik daha önceden
.
BURADAN VE BURADAN BU KONU İLE İLGİLİ FİKİRLERİ OKUYABİLİRSİNİZ.

Herkes evden para kazanmak ister.Ama neden herkes evden para kazanmıyor o  zaman ?
Çünkü her işte olduğu gibi bu işte de sadece gerçekten azmedenler ve sabreden kazanacaktır.
Hayallerdeki kadar kolay olmuyor maalesef bazı şeyler.
Zaten bu kadar kolay olsa insanlar neden sizin ürünlerinizi tercih etsinler ki?Kendileri için yaparlar para harcamaktansa.Size tavsiyem bir işe başlamadan önce zorluklarına odaklanmanız.Böylece hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz gerçekten azalır.Çünkü bir sürü ve hatta belki uzun bir süre hiçbir olumlu dönüş alamayabilirsiniz.
Evet yeterince olumsuzluklardan bahsettik
.Peki gerçekten bu kadar zor mu bu iş ?
 Aslında en zor kısmı başlayabilme kısmı.Yani insanlara emeklerinizi ve bu emeklerinizin gerçekten başarı ile sonuçlandığını göstermeniz lazım.Bir gelen bir daha gelmeli yani. Başlarda az kar çok iş mantığı ile başlamanızı tavsiye ederim.Önce tanının sonra zaten fiyatınızı emeğinize göre ayarlarsınız.
Bu yazımızda erişte satarak para kazanma konusu üzerinden ilerleyeceğiz.
Erişte yapmayı biliyorsunuz veya mutfakta iyisiniz ve öğrenebileceğinize inanıyorsunuz.O zaman şimdilik her şey yolunda demektir.Erişte yapmak yani makarna kesmek gerçekten fiziksel olarak zor bir iş.Açmak ,kesmek ,kurutmak bunlar hem emek hem zaman istiyor.Eriştenin hamuru sert bir hamurdur bu nedenle açmak çok da kolay değildir.Bu aşama sizi yoracaktır hele ki satacağınızı düşünürsek daha çok iş daha çok emek demektir.Sonra kesme işlemi var ki o da güçlü bir kol ve pratikleşmiş el hareketleri istiyor.Yani gerçekten zor bir iş ama iyi yanından bakarsak bunlar size bir zaman sonra daha kolay gelecek ve daha hızlı pratik bir şekilde halledeceksiniz bu aşamaları.Zaten bu aşamadan sonra kurutma işlemi çok kolay bir önceki işlemlere göre hele ki havası kuru bir memlekette yaşıyorsanız fırınlamanıza bile gerek kalmayabilir.

MALZEME SEÇİMİ :

Öncelikle dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri bu olmalı.Kendiniz ve aileniz için yapıyormuş gibi malzemeler kullanmalısınız eriştenizde. Yani yumurta en tazesinden olmalı imkanınız varsa köy yumurtası tercih etmelisiniz.Çünkü bu hem eriştenin lezzetini etkileyecek hem de alıcılar doğal köy yumurtalı erişteyi daha çok tercih edeceklerdir.Yani hem lezzet hem pazarlama açısından kaliteli malzeme kullanımı önemli.Eriştenin maliyetini arttıracak bu biraz ama doğal olduktan temiz üretildiğini bildikten sonra maliyet kısmına fazla bakmayabilirler.

PAZARLAMA 

Arkadaşlarınız ,komşularınız ve akrabalarınız sizin erişte sattığınızı bilmeli.Başlangıç olarak bu ilk adım sayılabilir.Doğal ürünler fuarlarında ürünlerinizi satabilirsiniz.Bu fuarlar artık her ilçede belli aralıklarla açılıyor.
Pazarlara da götürebilirsiniz eriştenizi.
Ya da mahallenizden başlamak şartı ile marketlerle konuşabilir anlaşma yapabilirsiniz. Artık bazı aktarlarda bile erişte satılıyor.Oralara da başvurabilirsiniz.
Belli bir zaman sonra satış sitelerinize ürünlerinizi koyabilirsiniz.(Bunun için bazı şartlar var bu aşamaya biraz daha ilerde işi büyüttükten sonra geçmenizi tavsiye ederim.)
Kendi ürünlerinizi bazı şartları tamamladıktan sonra kendi sitenizde ya da sosyal medya da satabilirsiniz.

Başlangıç için güzel bir iştir bence erişte yapıp satmak.Çünkü artık insanların çalışma şartları daha ağır olduğu için insanlar bu tarz ekstra zaman ve zahmet isteyen yiyecekler satın almayı tercih ediyor.Hele ki artık her şeyin hazır ve fabrika ürünü katkı maddeleri içerdiği şu dönemlerde doğal ürünler pazarı zirvelerde ve uzun süre de orada kalacak gibi duruyor.
Umarım aklınızda bir fikir oluşmuştur. Olumsuz yönlerini de anlatmak istedim çünkü hayal kırıklığı yaşamanızı istemiyorum.
Şimdiden kolay gelsin.Sağlıkla kalın :)


Yorumlar